Sunday, January 27, 2013

Српска народна одбрана у Америци додељује 20 стипендија Фонда Михајло Пупин за 2013. годину - уприличена у суботу 26. јануара 2013. године у свечаној сали Парохијског дома Храма Св. Саве у Београду


 
Српска народна одбрана у Америци, најстарија национална организација Срба на америчком континенту основана 1914. године под председништвом истакнутог научника и српског родољуба Михајла Пупина, доделиће по десети пут стипендије из свог Фонда најбољим српским студентима Србије, Републике Српске и Црне Горе.
 
Свечана додела Светосавских стипендија биће одржана у свечаној сали Парохијског дома Храма Св. Саве на Врачару у Београду у суботу 26. јануара 2013. године са почетком у 14:00 часова. На свечаности биће приказан кратки историјат једновековног постојања Српске народне одбране у Америци, о њеном раду говориће њени представници, а најбољи студенти, добитници стипендија, окупиће се у дружењу и упознавању после програма.
 
До сада, Српска народна одбрана у Америци, помогла је, поред својих редовних националних и хуманих дужности, и 200 младих и талентованих студената, водећих умова српске интелигенције у будућности. Овај десетогодишњи рад сматрамо великим успехом наше организације јер је једна од битних ставки при додели стипендија да ће својим радом помоћи својој матици да установи принципе демократске и домаћинске Србије у сваком смислу.
 

Добитици стипендија Фонда Михајло Пупин
 за 2013. годину су:
 
Јелена Веселиновић
Александар Михајловић
Невена Нешковић
Зоран Ђукић
Невена Мијушковић
Ненад Славујац
Јелена Шљивар
Душан Димић
Миња Маријански
Небојша Пријовић
Саша Татић
Стефан Вучковић
Весна Милинковић
Немања Маџаревић
Јадранка Васиљевић
Милан Нешић
Иванка Савић
Немања Девић
Валентина Опанчина
Јанко Јанковић

 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com
 
  
*****

No comments: