Tuesday, April 1, 2014

"Албум сећања на наше претке из Првог светског рата" / Савез потомака ратника Србије 1912 – 1920. у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије упућује ЈАВНИ ПОЗИВ


Поводом обележавања 100 – годишњице Првог светског рата у току је прављење Албума сећања на наше претке из Првог светског рата.

 
Савез потомака ратника Србије 1912 – 1920. у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије упућује ЈАВНИ ПОЗИВ за грађане Србије, Србе у региону и дијаспори да доставе фотографије својих предака, аутобиографске списе, дневнике, разгледнице, писма војника и осталe историјскe материјалe из периода Првог светског рата и учествују у стварању „Албума сећања на наше претке из Првог светског рата“.
 
 
На овај начин сви који учествују постају део важног јубилеја за српску и светску историју, кроз чување успомене на великане српског народа, али и чувањем успомене на своје претке који су такође били део великог историјског догађаја као што је Први светски рат.
 
Документа је могуће доставити у периоду од 19. марта до 30.  априла путем портала славним прецима.
 
 
Албум сећања на наше претке из Првог светског рата
 
Учествујте у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата. Учините видљивим дух и дело ваших славних предака у периоду од 1914-1918. Доставите скениране фотографије и друга историјска документа и учините достојним обележавање 100-годишњице Првог светског рата. Ту где су сени наших храбрих четa...
 Published on Mar 14, 2014

Албум сећања на наше претке из Првог светског рата 1914-2014.

http://славним-прецима.срб
http://slavnim-precima.rs

Савез потомака ратника Србије 1912-1920. у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије у циљу обележавања сто година Првог светског рата упућује:

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И СРБИМА У РЕГИОНУ И ДИЈАСПОРИ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ФОТОГРАФИЈА И ОСТАЛИХ ДОКУМЕНАТА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА и учешће у стварању "Албума сећања на наше претке из Првог светског рата"

ОЖИВИМО СЕЋАЊА
ОСВЕЖИМО ПАМЋЕЊЕ
ПОМОЗИМО ИСТОРИЈИ

Учините видљивим дух и дело ваших славних предака учесника Првог светског рата. Учествујте у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата.

Уколико поседујете фотографије, аутобиографске списе, дневнике, писма војника,разгледнице и друга документа од историјског значаја као сведочанства догађаја из периода Првог светског рата скенирана документа доставите на веб адресу:

http://славним-прецима.срб

Овај јединствени веб портал биће отворен за пријем ваших докумената од:

19.марта -- 30.априла 2014.године.


Постаните сведоци векова славне прошлости наших предака. Извуците из албума фотографије својих предака, из фиока споменице и дневнике, из срца дедове и прадедове, и учините их видљивим творцима наше историје. Историја нас обавезује и позива да сачувамо успомене и сећања на велике године српског народа 1914-1918. и улогу сваког појединца у њему,негујући љубав, хуманост, част, рад, стваралаштво и опште добро као личну одговорност за будућност наших потомака.

http://youtu.be/4YEQJgEfSME


*****

http://славним-прецима.срб/

http://www.dijaspora.gov.rs/album-secanja-na-nase-pretke-iz-prvog-svetskog-rata/


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****

No comments: