Tuesday, April 15, 2014

Rehabilitovana [kraljica Marija Karađorđević]: Prva žena koja je u Srbiji vozila auto, a narod ju je obožavao / "Blic Online" April 14, 2014

Blic Online
I. Milićević - D. Pandurević
April 14, 2014

Odlukom Višeg suda u Beogradu danas je rehabilitovana kraljica Marija Karađorđević, a ukaz iz 1947. godine kojim joj je oduzeto državljanstrvo i konfiskovana imovina, proglašen je ništavnim u delu koji se odnosi na kraljicu Mariju.

Kraljica Marija prva žena koja je u Srbiji vozila automobile
 
Sud je na današnjem ročistu u Palati pravde u Beogradu ocenio da je Ukazom Predsedništva Prezidijuma Federativne Narodne Republike Jugoslavije kraljici Mariji iz političkih i ideoloških razloga bila lišena ljudskih prava poput prava na glas, imovinu, i državljanstvo.

Zahtev za rehabilitaciju kraljice Marije Karađorđević oktobra 2013. godine podneli su potomci princa Tomislava i princa Andreja Karađorđevića - princeze Lavinija i Katarina, kao i prinčevi Dimitrije i Mihajlo.

Marija Karađorđević (1900-1961), žena kralja Aleksandra i majka kralja Petra Drugog, čiji su posmrtni ostaci iz Londona dopremljeni u Srbiju 29. aprila prošle godine, bila je omiljena u srpskom narodu. Voleli su je jer je bila simbol porodičnog života, obraćala im se na tečnom srpskom jeziku, iako je bila Rumunka, zračila je smernošću i elegancijom, a u politiku se nije javno mešala.

Njena veridba sa Aleksandrom Karađorđevićem sklopljena je u rumunskom dvorcu Sinaj 9. januara 1922. godine i mada je brak ugovoren iz diplomatskih interesa, savremenici svedoče da se između dvoje mladih desila ljubav na prvi pogled. Venčali su se u junu iste godine, a prema rečima istoričara dr Momčila Pavlovića, slavlje koje je tad upriličeno u Beogradu ubraja se u najraskošnije svadbe tog doba.


Bila je poznato po eleganciji, ali i smernosti
 
- Marija je bila mlada i lepa, uvek otmena, a u isto vreme i izuzetno skromna. Narod je u njoj video pravu princezu. Bila je poznata po svojoj velikodušnosti i humanitarnom radu. Na svaki veliki praznik u dvoru je primala i darovala siromašnu decu, a posebno je potpomagala ženska društva, kao što su, na primer, domaćičke škole u kojima su se sirote devojčice učile šivenju i dugim elementarnim veštinama - priča dr Pavlović.

Marija Karađorđević je, pored srpskog koji je veoma brzo naučila, tečno govorila engleski, francuski i ruski, a bila je i veliki zaljubljenik u umetnost, pa je čak pod stare dane u Britaniji završila umetničku školu. Bavila se slikarstvom i vajarstvom, ali je od njenih dela, nažalost, jedino sačuvana skulptura “Vitez u kontemplaciji”.


- Posle smrti kralja, povukla se u tugu i samoću. Posle je sa decom zbog školovanja prešla u Veliku Britaniju, pa ratne godine nije dočekala u Srbiji. Poznato je da je u Engleskoj živela vrlo skromno, bez kraljevskih privilegija i luksuza, u običnoj seoskoj kući, a u toku rata je pomagala vojne zarobljenike u Nemačkoj. Iako se politikom nije javno bavila, poznato je da su je političari često pitali za mišljenje - kaže Pavlović.

Strastveni ljubitelj automobile

Kraljica Marija je bila čuvena po ljubavi prema automobilima, volela je da vozi i to je, prema svedočenjima istoričara, činila često i vrlo vešto. “U otvorenim kolima kojima je kralj Aleksandar voleo da se vozi i leti i zimi često je upravo ona bila šofer, a više puta je vozila čak od Beograda do Crnogorskog primorja, što u to vreme nije bilo nimalo lako”, ispričao je jednom prilikom Dušan Babac, član Krunskog saveta prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/457769/Rehabilitovana-Prva-zena-koja-je-u-Srbiji-vozila-auto-a-narod-ju-je-obozavao


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****

No comments: