Friday, August 22, 2014

Отварање изложбе „Пуковске и добровољачке заставе из Великог рата“ / 22. августа 2014. године са почетком у 13 часова у галерији Војног музеја на Калемегдану

Министарство одбране Републике Србије
August 21, 2014

 
Отварање изложбе „Пуковске и добровољачке заставе из Великог рата“
 
У оквиру обележавања стогодишњице почетка Првог светског рата и поводом прославе Дана Војног музеја, 22. августа 2014. године са почетком у 13 часова у галерији Војног музеја на Калемегдану, биће отворена изложба „Пуковске и добровољачке заставе из Великог рата“. Изложбу ће отворити помоћник министра одбране за људске ресурсе Милош Јанковић.
 
Под пуковским и добровољачким заставама, окићеним бројним добијеним одликовањима, извојеване су победе у два балканска и Првом светском рату. Српске победе на Церу и Колубари славе се као прве савезничке победе Великог рата. На том путу верност према војничкој застави била је једна од светих дужности сваког војника, нарочито барјактара који је, чувајући барјак, чувао част војске и отаџбине.
 
Изложба ће бити отворена до
22. септембра 2014. године радним данима и суботом од 11,00 до 19,00 часова.
 
 
*****
 
„Застава је највећа светиња војничка, свето знамење војничке части и дужности, војничке славе и поноса“, говорио је чувени војвода Степа Степановић. Поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата у Војном музеју 22. августа биће отворена изложба „Пуковске и добровољачке заставе из Великог рата“. Посетите једну од највећих ризница српске историје!
 
 
na Facebook.
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com
 
*****

No comments: