Monday, August 18, 2014

Proslava Cerske bitke na Tekerišu - Vlada Srbije, Društvo srpskih domaćina, Grad Loznica i Šabačka eparhija, organizovaće u utorak 19. avgusta 2014., na Preobraženje, program obeležavanja stogodišnjice Cerske bitke u Tekerišu.

Blic Online
S. Pajić
15. 08. 2014.
August 15, 2014

Loznica - Vlada Srbije, Društvo srpskih domaćina, Grad Loznica i Šabačka eparhija, organizovaće u utorak 19. avgusta, na Preobraženje, program obeležavanja stogodišnjice Cerske bitke u Tekerišu.

Spomenik cerskim junacima
 
Program će početi u 7.45 osvećenjem Spomen-crkve cerskim junacima na Lipovim vodama, posvećene Svetom Jovanu Šangajskom i Svetom arhijerejskom liturgijom koju će služiti patrijarh Irinej i šabački episkop Lavrentije.
 
U 11 sati biće položeni venci. Na centralnoj svečanosti ispred spomenika u Tekerišu učestvovaće visoki državni, vojni i crkveni zvaničnici Srbije.

Kulturno-umetnički program kod škole „Stepa Stepanović“ u 14 sati organizovaće Društvo srpskih domaćina, a u 18 časova kod Spomen-crkve na Lipovim vodama biće priređen duhovno-kulturno-dramski program i koncert.

Kako je saopšteno iz Centra za kulturu „Vuk Karadžić“, posetioci će moći da vide obnovljen spomenik poginulim srpskim vojnicima i junacima u Cerskoj bici, kao i dve nove biste - kralja Petra i kralja Aleksandra Karađorđevića, čiju je rekonstrukciju, sanaciju i izradu finansiralo Društvo srpskih domaćina.


http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/487984/Proslava-Cerske-bitke-na-Tekerisu

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****


 

No comments: