Wednesday, August 13, 2014

VIDEO: Продужетак Јавног позива! "Албума сећања на наше претке из Првог светског рата" - На захтев великог броја грађана Србије, Срба у региону и расејању, рок за слање фотографија и других докумената продужавамо до 31. августа. 2014.

Продужетак Јавног позива!

Са задовољством вас обавештавамо да је до сада на интернет адресу "Албума сећања на наше претке из Првог светског рата" пристигло преко 1000 фотографија.

На захтев великог броја грађана Србије, Срба у региону и расејању, рок за слање фотографија и других докумената продужавамо до 31. августа.

Позивамо Вас да нас пратите у нашим наредним активностима.

Срдачно,
Ваш Албум сећања


Албум сећања на наше претке из Првог светског рата

Савез потомака ратника Србије 1912-1920. са Благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја и у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије, у циљу обележавања сто година Првог светског рата упућује:

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ И СРБИМА У РЕГИОНУ И ДИЈАСПОРИ

ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ФОТОГРАФИЈА И ОСТАЛИХ ДОКУМЕНАТА ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА и учешће у стварању АЛБУМА СЕЋАЊА на наше претке из Првог светског рата.

ОЖИВИМО СЕЋАЊА
ОСВЕЖИМО ПАМЋЕЊЕ
ПОМОЗИМО ИСТОРИЈИ!

Учините видљивим дух и дело ваших славних предака учесника Првог светског рата. Учествујте у стварању Албума сећања на наше претке из Првог светског рата.

Уколико поседујете фотографије, аутобиографске списе, дневнике, писма војника,разгледнице и друга документа од историјског значаја као сведочанства догађаја из периода Првог светског рата скенирана документa уврстите у заједнички Албум сећања.

Наша је историјска одговорност и задатак промовисање културног наслеђа српског народа, као незаменљивог сегмента културне баштине европских народа. Као таква српска историја и култура је равноправни члан европске и светске историје и културе, а српски народ један од најтужнијих сведока страховитог страдања учесника у Првом светском рату. Заслуге српске војске и многих појединаца за завршетак рата су огромне, а жртве које је поднео српски народ заслужују сећање.

Постаните сведоци векова славне прошлости наших предака. Извуците из албума фотографије својих предака, из фиока споменице и дневнике, из срца дедове и прадедове, и учините их видљивим творцима наше историје.

Историја нас обавезује и позива да сачувамо успомене и сећања на велике године српског народа 1914-1918. и улогу сваког појединца у њему, негујући љубав, хуманост, част, рад, стваралаштво и опште добро као личну одговорност за будућност наших потомака.

Погледај пристигла документа у Албуму сећања


Албум сећања на наше претке из Првог светског рата
Posted on You Tube by "Савез потомака ратника Србије"
Published on June 24, 2014http://youtu.be/ozlcXi6aD5c


http://slavnimprecima.rs/


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****

No comments: