Tuesday, June 9, 2015

POKLON REPUBLIKE SRPSKE - BEOGRAD NA VIDOVDAN [2015] DOBIJA SPOMENIK GAVRILU PRINCIP / "Blic Online" June 7, 2015

Blic Online
June 7, 2015

Spomenik Gavrilu Principu visine je dva metra i težine 350 kilograma i poklon je Republike Srpske svojoj matici i Beogradu, rekao je danas Goran Vesić, gradski menadžer.

Spomenik Gavrilu Principu otkriven na Vidovdan u Istočnom Sarajevu Foto - S. Pikula
 
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd do 28. juna dobiti spomenik Gavrilu Principu.
 
- Komisija za imenovanje ulica i trgova Skupštine grada Beograda donela je u petak odluku, na predlog Ministrstva rada, zapošljavanja, socijalnih i boračkih pitanja odnosno ministra Aleksandra Vulina, odluku da se u Beogradu podigne spomenik Gavrilu Principu. Formiran je Odbor za podizanje spomenika na čijem čelu se nalazi ministar Aleksandar Vulin a čiji članovi su Goran Vesić, Nikola Nikodijević, Jasmina Mitrović Marić i Vladan Vukosavljević. Predlozi ovih odluka naći će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada Beograda već sutra - rekao je Vesić.
 
On je dodao da je inicijativu za podizanje spomenika pokrenula Vlada Republike Srbije, a da je spomenik visine dva metra i težine 350 kilograma poklon Republike Srpske svojoj matici i Beogradu.
 
- Odbor će održati sednicu odmah posle sednice Skupštine grada u ponedeljak i doneti sve odluke za postavljanje spomenika. Očekujemo da spomenik bude postavljen i otkriven 28. juna a spomenik će u narednih desetak dana biti transportovan u Beograd - rekao je Vesić.

- Beograd će podizanjem spomenika odati dostojnu počast čoveku koji je svojim činom postao deo srpske istorije i koji se žrtvovao za slobodu. Zahvaljujemo se vladi Republike Srbije na ovoj inicijativi i vladi Republike Srpske na poklonu Beogradu i našem narodu - istakao je Vesić.


http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/565669/POKLON-REPUBLIKE-SRPSKE-Beograd-na-Vidovdan-dobija-spomenik-Gavrilu-Princip


*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****

No comments: