Friday, October 23, 2015

ПУТЕВИМА ПРЕДАКА - 100 ГОДИНА КАСНИЈЕ / Планирамо велико путовање путевима повлачења наших предака пре 100 година. / Decembar 2015


na Facebook.
 
ПУТЕВИМА ПРЕДАКА - 100 ГОДИНА КАСНИЈЕ

Планирамо велико путовање путевима повлачења наших предака пре 100 година. Да би путовање било реалиозовано потребно је да се пријави довољан број учесника. Овај постер је позив за све вас да нам се придружите.План пута:

10. децембар 2015.
Полазак из Београда у ранијим поподневним часовима. Одлазак за Косовску Митровицу, обилазак севера Косова, ноћење са доручком.

11. децембар

Косовска Митровица-Газиместан-Грачаница-Призрен.
Обилазак заначјних места уз пратњу службених лица како би све протекло у најбољем реду.
Ноћење у Богословији или конаку манастира Св. Архангели, са доручком.

12. децембар

Призрен-Тирана-Елбасан-Драч-Скадар-Подгорица.
Све до границе са Албанијом имаћемо службену пратњу. Након преласка границе следи обилазак Албаније, главног града Тиране, лука одакле су српски војници испловљавали на Крф, обилазак Скадра. Ноћење са доручком у Подгорици или околини.

13. децембар 2015.

Повратак из Подгорице за Београд, преко Ужица.


Цена пута је 15 000 динара. У цену је укључен превоз, преноћиште са доручком и по један оброк у току сваког дана. Као и сваки пут до сада, са нама ће бити историчар који ће нам причати о догађајима од пре 100 година, о албанској голготи, али и давати друге занимљиве информације о местима куда будемо пролазили.


Пријављивање је до 10. новембра, како би знали да ли има довољно заинтересованих за организацију пута. Сва друга обавештења можете добити порукама у инбокс.
 
 
 
 
*****
 
If you would like to get in touch with me, Aleksandra,
please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com
 
*****
 

1 comment:

Mim B. said...

That 14,000 dinars would be equivalent to $128.38 cents, right?
What a great bargain that would be!!