Tuesday, January 1, 2019

VIDEO / TAMO DALEKO - STO GODINA OD KRAJA VELIKOG RATA / U specijalnoj emisiji povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata kroz pesme tog vremena odaće se počast srpskoj ratnoj epopeji / "RTS - Radio-Televizija Srbije" Nov. 11, 2018Posted on YouTube by: 
RTS Zabavni program - Zvanični kanal
Published on November 11, 2018

"U specijalnoj emisiji povodom sto godina od završetka Prvog svetskog rata kroz pesme tog vremena odaće se počast srpskoj ratnoj epopeji. U Velikom ratu su nastale i velike pesme. U slavnim bitkama na Ceru i Kolubari, opevani su Mišić i Stepa, prilikom povlačenja vojske preko Albanije i boravka na Krfu čuli su se zvuci tuge za izgubljenom otadžbinom, a pobedu na Solunskom frontu i Kajmačkalanu vojnici su opevali pesmama nastalim iz same duše vojske i naroda.Ovom prilikom čućemo i strane pesme iz Velikog rata, kada su rame uz rame sa Srbima ratovali i pevali Francuzi, Rusi, Englezi, Amerikanci, Italijani, Australijanci i Novozelanđani, kao i Grci koji su našem narodu i vojsci pružili svoj dom.

"Podsetićemo se velikih vojskovođa i čuvenih govora iz Prvog rata.U emisiji učestvuju naši veliki glumci, najpoznatiji orkestri, najeminentniji izvođači narodne, zabavne i klasične muzike. Ovom prilikom biće izvođeno oko 25 pesama koje su posvećene slavi pobednika u Velikom ratu."

Scenario: Milovan Vitezović
Urednik: Olivera Kovačević

Copyright: Radio televizija Srbijehttps://youtu.be/16M65f2br7Y

*****

If you would like to get in touch with me, Aleksandra, please feel free to contact me at heroesofserbia@yahoo.com

*****

No comments: